Allereerst wat leuk dat je interesse toont voor de Zumbathon. 

Wij - Angela Wagenaar & Brenda Kuper zijn allebei dansfanaten en jonge moeders. Op 15 mei 2022 organiseren wij een 4-urige Zumbathon waar de gehele opbrengt uitgaat naar Project Samenspel | Stichting Vluchtelingen Werk Nederland. 
De Zumbathon vindt plaats in sporthal Quicksilver te Zuidhorn | 13.00 tot 17.00. 

Sinds 2020 neemt het aantal gevluchte kinderen toe. Ze vormen wereldwijd een kwetsbare groep met daarin elk een eigen verhaal. Ook het vluchten zelf en het opbouwen van een leven in Nederland vergt veel ondersteuning en liefde. Ieder kind verdient liefde, aandacht en veiligheid. Niet alleen onze eigen kinderen. Ook kinderen die moeten vluchten wegens brute omstandigheden in hun moederland. 

Vanuit ons vakgebied weten we hoe waardevol het is om je emoties en gedachten middels sport, muziek en dans een plek te kunnen geven. Wij staan niet in de overleefstand maar vluchtelingkinderen wel. Daarom organiseren wij een 4-urige Zumbathon op zondagmiddag 15 mei 2022 en zullen we samen met vele dansliefhebbers voor hen dansen. In die 4 uur tijd bieden we 8 dansblokken aan waarin Zumba Instructeurs uit het Noorden van Nederland hun liefde voor dans en muziek op een professioneel aangekleed podium zullen delen. Iedereen die van dans en / of specifiek van Zumba houdt, is welkom. Het is mogelijk om een gedeelte van de Zumbathon mee te dansen - indien je niet volledig mag of kan deelnemen. 

Met gezamenlijke inspanning en pure intentie hopen we - naast veel sportiviteit en gezelligheid -
het streefbedrag van € 750,00 te realiseren.

Project Samenspel | Middels dit project krijgen de kinderen circa tien muzieklessen aangeboden ter voorbereiding op een theaterconcert onder begeleiding van een (symfonie) orkest. Gedurende het project leren de kinderen liederen zingen, dansen ze op muziek en doen ze ervaring op met bodypercussie (ritmes maken met je eigen lichaam). 

Help ons mee geld in te zamelen voor de gevluchte kinderen. Het is mogelijk een vrij bedrag te doneren of een ticket te kopen van €15,00 voor de Zumbathon. Indien je een ticket koopt, vermeld dan jouw voorletter en achternaam, ter bewijs van betaling / toegang Zumbathon. Alvast bedankt en we hopen jullie natuurlijk te zien op zondag 15 mei 2022. 

Mochten jullie nog vragen hebben, mail ons gerust ! 

Veel liefs - ook namens alle Zumba-Instructeurs, 
Angela Wagenaar & Brenda Kuper

 

Mede mogelijk gemaakt door :

OBS de Feniks, CBS Aquamarijn Groningen, Gipknows Music, Ballonvertier, Kamphuis Verswinkel, Oudebosch en Pro-Ontwerp. 

We zijn erg dankbaar voor de vrijwillige inzet van lokale ondernemers. De bereidwilligheid en positiviteit is hartverwarmend. Het podium wordt uitgeleend door OBS de Feniks & CBS Aquamarijn Groningen. Gipknows Music (Fabian van Dijk) regelt voor ons het licht. Ballonvertier (Henk Terpstra) zorgt voor een professionele podiumlook. Kamphuis Verswinkel en Oudebosch dragen hun steentje bij door een tussendoortje te regelen voor alle deelnemers en instructeurs. Pro-Ontwerp | voor de posters.