• darkblurbg

NIEUW DANSSEIZOEN 23 / 24


Photos by Loes


Lieve TDA Family,

 
De zomervakantie is voorbij en we kijken er enorm naar uit om weer van start te gaan. De dansers weer zien, in gesprek gaan en doen waar we blij van worden: dansen ! 🥳

Achter de schermen zijn we weer volop bezig met de voorbereidingen en ligt er weer een lijst van ambities op de plank. De zomerse sferen hebben bij ons weer verfrissende wensen, doelen en dromen aangewakkerd. Zelfs tijdens de regenachtige dagen. 🤪

Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de groepsindeling, het lesrooster, de auditie voor het nieuwe wedstrijdseizoen, hoe jullie de film van de jubileumshow The Timemachine kunnen nabestellen en staan we even stil bij: TDA'S coming-up points. ✍️


GROEPSINDELING

 

Ieder jaar stromen er dansers binnen de kids - en jeugdcategorie door naar een andere leeftijdsgroep. De leeftijdsgroepen die wij op dit moment hanteren zijn: 
 

  • 4 tot 6 jaar 
   - Woe | Aduard
  • 7 tot 9 jaar
   - Di / vrij | Noordhorn
   - Woe | Aduard
  • 10 tot 12 jaar
   - Di / Vrij | Noordhorn
   - Woe | Aduard
  • 13 jaar en ouder
   - Ma & Di | Noordhorn 


In principe hebben we twee doorstroommomenten in het seizoen: 

>  Na de zomervakantie

>  Na de kerstvakantie 

Vb. Stel uw zoon / dochter zat het afgelopen seizoen in de leeftijdsgroep 7 tot 9 jaar en wordt voor 1 januari 2024 - 10 jaar. Hij / zij mag dan na de zomervakantie aansluiten bij de leeftijdsgroep 10 tot 12 jaar. Wordt uw zoon / dochter na de kerstvakantie 10 jaar - dan danst hij / zij tot aan de kerstvakantie in de leeftijdsgroep van 7 tot 9 jaar. 

NB. Voor dansers die nieuw zijn of dansers die graag eerder of later willen doorstromen, neem bij twijfel contact met ons op. Dan kunnen we in overleg kijken wat het beste is om te doen betreft in- of doorstroom. 


LESROOSTER


Photos by LoesKlik hier voor de meest actuele rooster van The Dance Area. Op enkele uitzonderingen na houden alle groepen dezelfde startdatum: 

> Alle reguliere lessen voor de kids, jeugd en volwassenen starten met ingang van maandag 4 september 2023. 
> Alle wedstrijdcrews starten in de week dat direct volgt op de auditie. 

Vanaf oktober '23 zullen Danytha en Angela wisselen van lesdag.

> De dinsdaglessen te Noordhorn worden volledig overgenomen door Danytha ; 
> De vrijdaglessen te Noordhorn worden overgenomen door Angela. 


OPEN AUDITIE


Photos by Loes


Ook dit jaar organiseren we weer een open auditie voor de kinderen en jeugd in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. De auditie staat dit jaar gepland op zaterdagochtend 16 & 23 september 2023 te Aduard.

Tijdschema:

 • 09:00 - 10:00 |     06 t/m 09 jaar
 • 10:15 - 11:15 |     10 t/m 12 jaar
 • 11:30 - 12:30 |     13+


Inschrijven voor de auditie kan t/m donderdag 14 september 2023. 

Meer informatie over de werkwijze van de auditie vind je hier. 


Photos by Loes


USB The Timemachine


De vijfjarige jubileumshoweditie van The Timemachine was in één woord: magisch. Het was oprecht volop genieten en we blikken met trots terug. Voor degenen die deze speciale editie voor altijd willen herbeleven, hebben we goed nieuws. De gehele show is verkrijgbaar op USB waarin we bij het editen rekening hebben gehouden met de variabele groepssamenstellingen. Alle dansers die hebben deelgenomen, zie je terug.

Bestellen kan tot zaterdag 30 september 2023 door een mail te sturen naar info@thedancearea.nl.
De kosten bedragen € 15,00 per USB. Gelieve gepast betalen voorafgaand aan of na afloop van de les bij de desbetreffende docent. De teaser / aftermovie is bijna klaar en zullen we in de loop van september '23 op TDA'S website en Social Media plaatsen. 

Leuk om te weten: Marloes Mooibroek - Photos by loes - heeft gedurende de zaterdagavondshow mooie foto's gemaakt - zie alle mooie plaatjes in deze nieuwsbrief. We zijn haar zeer dankbaar. Als jullie tussentijds nog op zoek zijn naar een fotograaf: volg haar op Social Media en ontdek wat voor prachtwerk zij met passie verricht.


Photos by Loes


TDA'S Coming-Up(s)


Hi.

Ik ben Denice, 17 jaar, woon in Oldehove en dans al een poos bij The Dance Area, nu zo ongeveer 6 jaar, ook dans ik nu alweer 5 wedstrijdseizoenen met The Dance Area, waardoor ik nog meer train en meer mogelijkheden heb.

Vanaf september '23 ga ik voor de tweede keer stage lopen op de vrijdagmiddag in Noordhorn. 

Ik heb tijdens mijn vorige stage onder leiding van Danytha al veel dingen geleerd zoals:

- Hoe je goed een warming up en stretching kan geven; 
- Hoe je een dans op schrijft; 
- Hoe je goede muziek kiest voor een dans.

Bij de komende stage wil ik graag nog meer leren zoals:

- Hoe je een goede les voor bereid;
- Hoe je leuk maar ook duidelijk les geeft;
- Hoe je een goede dans maakt.

Ik heb er heel veel zin in tot snel ! 

 

 

We doen dit jaar weer mee aan de Grote Club Actiestart 23 september 2023. Hierover volgt nog een aparte mail. 

 

Vanaf januari 2024 gaan wij werken met Club Assistent. Een handige en gebruiksvriendelijke app tool waar wij als dansschool in willen investeren.

Hierbij hoort o.a. een nieuwe website met een geautomatiseerd betaalmethode voor het innen van lesgeld, een webshop, een bundeling van e-marketing voor het versturen van nieuwsbrieven en een inschrijfportaal voor alle TDA activiteiten. 

Mede door de app van Club Assistent zijn wij beter in staat om vanuit één online systeem alle facetten binnen The Dance Area te coördineren.

Met ingang van januari '24 zal The Dance Area haar tarieven verhogen. In de periode van 2018 tot 2023 hebben wij geen prijsverhoging doorgevoerd. Door alle interne tariefstijgingen kunnen wij niet anders. 

Huidige situatie is dat er maandelijks wordt geïncasseerd met een opzegtermijn van 1 kalendermaand. Vanaf januari '24 gaan we met jaarabonnementen werken. Leden hebben de keus om in één keer te betalen of in 12 termijnen. 

Ook hierover volgt voor 1 december '23 nog apart een mail waarin we per abonnementsvorm duidelijk aangeven welke tariefwijzigingen er worden doorgevoerd. 


Tot snelssssss 🙌


Liefs,

 

Angela, Alfred, Danytha en Brenda.