The Dance Area opent komend seizoen haar auditiedeuren voor iedereen die interesse heeft voor wedstrijddans. De auditie is verspreid over twee zaterdagen. Auditanten doen aan beide dagen mee, zodat ze alle facetten van het wedstrijddansen (opnieuw) meekrijgen. 


Auditiedagen:

Zaterdag 13 juli & zaterdag 7 september ’24 :Samenstelling wedstrijdcrews 

Ieder seizoen vinden er wijzigingen plaats betreft crewsamenstelling. De een kiest ervoor om te stoppen, de ander stroomt door of wijzigt zijn / haar ambitie binnen het wedstrijddansen. Daarnaast voegen we nieuw danstalent binnen de huidige wedstrijdcrews toe. Ook kan er vanuit de coach wijzigingen plaatsvinden in het kader van groepsdynamiek, thema act of dansstijlen.


Selectiewijze auditie 2024 – 2025

De audities zijn verspreid over twee dagen en delen we in op basis van de huidige leeftijd: 

- Leeftijdscategorie 4-6 jr.
- Leeftijdscategorie 7-9 jr.
- Leeftijdscategorie 10-12 jr.
- Leeftijdscategorie 13-15 jr. 
- Leeftijdscategorie 15+ 

Dag 1 start met het aanleren van een basic choreografie. Naast het aanleren van een basic choreografie gaan we over tot het onderdeel: freestyle. Zelf improviseren klinkt spannend maar wees gerust - de docenten geven tips en tricks.

Bij beide onderdelen letten we op: attitude, inleving, uitstraling, techniek, leersnelheid en het eigen maken van een choreografie. Na afloop krijg je de opdracht om thuis aan de slag te gaan met het oefenen van de choreografie.

Tijdens dag 2 dans je de basic choreografie van dag 1 - dit om te zien hoe je je hebt ingezet om de choreografie eigen te maken - en biedt de docent een tweede choreografie aan met een hogere moeilijkheidsgraad. 

De uitslag wordt binnen twee dagen per mail bekend gemaakt. Ben je geselecteerd? Dan volgt er een uitnodiging om deel te nemen aan de door ons toegewezen wedstrijdcrew. 

Houd er rekening mee dat niet iedereen geselecteerd wordt. Ondanks de teleurstelling mogen de dansers trots zijn op hun durf en inzet. Ze zijn een ervaring rijker, hebben kennis over hoe een auditie verloopt en kunnen aan de slag met oefenen in de lessen en thuis. Als het dit jaar niet lukt, probeer het de volgende keer weer !


Open selectie

Open selectie is voor TDA'S hoogste wedstrijdcrew (verplichte tweede training) en voor recreatieve dansers die de ambitie hebben en toezegging van TDA krijgen om daaraan deel te nemen. Door mee te trainen en deel te nemen aan gezamenlijke optredens doen deelnemers ervaring op met moeilijkere choreografieën. Gedurende de reguliere lessen en de auditie is er ruimte voor dansers om aan te geven dat ze in aanmerking willen komen voor de open selectie. Audities zijn besloten

Het is publiekelijk niet toegestaan om te kijken tijdens de audities. We stellen de focus van de coaches en dansers voorop.