• darkblurbg

Onze recreatie- en selectielessen kenmerken zich door een energiek karakter waarin we de tijd nemen om te werken aan de juiste mindset die waardevol is voor de danssport maar ook daarbuiten. Wij geloven dat we dansers vanaf jongs af aan kunnen helpen bij de zoektocht naar wie ze (willen) zijn en wat belangrijk is in het leven.

In praktijk ervaren we dat energie gecreeërd kan worden door situaties positief te benaderen, vertrouwen te winnen en te geven, begrijpelijke taal te gebruiken, doordacht in te spelen op niveauverschil en dansintenties te achterhalen. Want als de energie goed zit, is er ook ruimte om te leren.

Aan de hand van gevarieerde oefenvormen, opdrachten en korte choreografiën werken we aan:

°het ritmegevoel
°het inlevingsvermogen
°het creatieve vermogen
°de moeilijkheidsgraad
°de techniek en uitvoering
°het ruimtegebruik
°het ontwikkelen van zelfvertrouwen
°het verbeteren van kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie

Wij ervaren in de lessen dat plezier  onlosmakelijk verbonden is met prestatie. Het zit in de mens om ergens goed in te willen zijn en erkenning te krijgen (prestatie). Door iets te kunnen of het gevoel te hebben beter in iets te worden, ontstaat er ook plezier. Binnen de recreatiegroepen bieden we ruimte om ontspannen en vrij bewegelijk deel te nemen. We leggen de nadruk voornamelijk op het ontwikkelen van fysieke vaardigheden en het geven van een boost zelfvertrouwen. De selectiegroepen kenmerken zich door een sfeer waarin ontwikkeling en vooruitgang een hoge prioriteit heeft. Selectiedansers zien graag dat hun proces zichtbaar en meetbaar word gemaakt zodat ze steeds een stap verder komen in het wedstrijddansen.