• darkblurbg
    Angela Wagenaar

Ik ben Angela Wagenaar. Ik sta bekend om mijn non-stop gedrevenheid, enthousiasme en speelsheid. In de danswereld heb ik de liefde gevonden. Moeder van een zoon en het gezin is compleet met onze kat Bel. Ik ging niet akkoord met de naam Harry.


De passie voor dans draag ik al van jongs af aan bij me. De daadwerkelijke bewustwording om er wat mee te doen, ontstond toen ik zestien was. Ik besloot te stoppen met de turnsport waar ik 13 jaar veel plezier aan heb beleefd. Het populaire stijldans programma: Dancing With The Stars, bracht me destijds in een euforisch ambiance. Mijn broer was de klos en ik ben hem nog steeds dankbaar dat hij zich opofferde als danspartner. Voor hem waren dat dus de eerste en de laatste danspassen. 


'' Voordat ik het wist, danste ik vijf dagen per week moeiteloos vijf uur per dag  non-stop achter elkaar binnen de disciplines Latin en Ballroom. Elk weekend was gevuld met wedstrijden, demonstraties, techniek trainingen en / of workshops. Ik was stapelgek op deze routine: sleep, work, study, eat, dance and repeat. Alleen het krantenlopen stond me tegen om 06.00 in de ochtend. ''

Na jarenlang met verschillende partners te hebben gedanst binnen het wedstrijdcircuit, nationaal en internationaal, kwam daar de prins op het witte paard: Alfred. Alfred wist me te overtuigen dat we meer raakvlakken hebben dan alleen dans. Een mooie overeenkomst is dat we op jonge leeftijd al fanatiek mee hebben gedraaid in recreatieve en competitieve groepsverbanden. Tijdens onze danspartnership trainden we fanatiek bij dansstudio IsaShi en hebben we trainingen gevolgd van wereldklasse Ballroom docenten uit Rusland en Italië. 

WDC Assen | Masterclass Adults Ballroom (2012)

Op het hoogtepunt van onze danscarrière zijn we gestopt. Voor mij was het niet te combineren in verband met de HBO-studie: Academie Lichamelijke Opvoeding aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ondanks dat ik het enorm naar mijn zin had, begon ik het dansen te missen. Het besef ontstond dat ik zelf danslessen kan aanbieden. In 2013 schreef ik me officieel in bij de kamer van koophandel en richtte ik Dansstudio A&A op.

En zo is het avontuur begonnen. De ene cursus na de andere cursus binnen verschillende dansdisciplines rondde ik af. Binnen no time wist ik een breed scala aan dansactiviteiten te verzorgen zowel binnen als buiten de dansschool. Niets was mij te gek. Elke aanvraag greep ik met beide handen aan. Ik heb aan alle doelgroepen en binnen elke denkbare context wel een dansles, workshop, clinic of een training gegeven. 


'' Door mijn expertise breed in te zetten, heb ik veel inzicht en praktijkervaring opgedaan met betrekking tot het vormgeven van de lessen passend bij de doelgroep en haar beweeg intentie. ''

Alfred ontfermde zich voornamelijk over het administratieve gedeelte en bleef betrokken bij activiteiten op het gebied van stijldansen, bruiloftsdans en later ook het coachen van wedstrijdgroepen. De bijzonderste resultaten in deze periode waren: het binnenslepen van een NK Wedding Dance titel in Almere (2017) en het Noord Nederlands Kampioenschap met de jongste Hip-Hop crew in de leeftijd van 6 tot 8 jaar (2018). Als ik kijk naar de mooiste momenten dan zijn dat er ontelbaar veel. De jaarlijkse eindshow met alle kinderen en jeugdigen staat dan (nog steeds) op nummer één. 

En dan kom je tot het punt dat je keuzes moet maken wegens forse ledengroei en de drang naar meer diepgang en professionaliteit. Dat moment brak aan na het afstuderen. Ik was een jaar actief geweest als gymdocent in gemeente Oldambt. Al snel realiseerde ik me dat dans in combinatie met ondernemerschap mijn DNA is. Ik stopte als gymdocent. In juli 2018 begon ik me meer te verdiepen in de hedendaagse moderne stijlen: Hip-Hop & Urban. Mede door de switch van klassiek naar modern in combinatie met een bepaald gevoel wat we willen uitstralen, koos ik voor een nieuwe naam: The Dance Area. TDA - een omgeving (area) waar je alle ruimte (area) krijgt om helemaal in je zone (area) te zijn en die van anderen te bewonderen. 


'' Toch heb ik me nog niet helemaal ontdaan van de klassieke kant. Samen met Alfred geef ik nog steeds met heel veel plezier les aan bruiloftsparen. Een stukje magie wordt weer aangewakkerd als we daar samen mee bezig zijn. ''

Op dit moment geef ik binnen The Dance Area 10 uur per week les aan diverse leeftijdsgroepen. Achter de schermen ben ik bezig met het uitschrijven van een ondernemingsplan, want mijn droom is om een eigen locatie te realiseren. 

Old School Workshop - aan het prachtig gelegen Hoornse Meer (2019) @Eelderwolde

Ik streef naar plezier en uitdaging, omdat dit twee elementen zijn die onmisbaar zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen het lichaam zet ik in beweging maar ook het brein. Leren leren, creativiteit, samenwerken, stilstaan bij normen & waarden (omgangsvormen) en het spiegelen van gedrag zijn hierin voorbeelden die standaard terugkomen binnen mijn lessen. Deelnemers weten wat ze aan me hebben en dat zorgt juist voor een vertrouwde omgeving waar onderling respect hoog staat. Op die manier is er ruimte voor ontwikkeling op alle denkbare fronten en weet ik veel uit een dansles te halen.

Ben je benieuwd naar wat The Dance Area jou kan bieden? Check het aanbod en wie weet zien we elkaar binnenkort - lijkt me leuk!  

Theatershow Once Upon A Time (2019) @Martiniplaza

The Dance Area's slogan is niets voor niets een plek waar je meer leert dan alleen dansen. 

Zo zetten we ons maatschappelijk breed in om het sportklimaat op een positieve wijze te stimuleren. Onze focus ligt op het behalen van veel plezier en uitdaging. Uit eigen ervaring weten we dat er dan succes volgt. Wie voor The Dance Area kiest, krijgt les van docenten die DANS ADEMEN en vanuit een weloverwogen visie en een kwalitatief lesplan opereren.