• darkblurbg

OVER THE DANCE AREA

- Een passievolle dansschool waar méér geleerd wordt dan alleen dansen. De docenten halen voldoening uit hun werk wanneer de deelnemers zich één voelen met de choreografie en dat het overbrengen van normen & waarden bijdraagt aan: erkenning, groei en zelfvertrouwen. Op meerdere locaties binnen de gemeente Westerkwartier zetten we ons met hart en ziel in voor een veilige dansomgeving waar respect, gezelligheid & uitdagingen voorop staan. 

 

Mijn naam is Angela Wagenaar – Van der Laan – 28 jaar. Ik sta bekend om mijn non-stop gedrevenheid en enthousiasme. In de danswereld heb ik de liefde gevonden, ben getrouwd, sinds kort een kersverse moeder van een zoon en het gezin is compleet met onze kat genaamd Bel - ik ging niet akkoord met de naam Harry.

Ik ben geboren en getogen in het knusse dorp Losdorp (Noord - Oost -Groningen). Als kind genoot ik van het groen om me heen en was ik altijd bezig met sport en actief bewegen ter paard, op skeelers of al joggend. Veelal op mezelf georiënteerd en de omgeving. Ik turnde fanatiek vanaf mijn vierde tot aan mijn zestiende en vervolgde mijn sportcarrière met stijldansen tot ik ging studeren aan de Hanze Hogeschool in Groningen. In mijn studententijd heb ik kennis gemaakt met het stadsleven. Het wonen in de stad beperkte ik tot één jaar. Na het behalen van mijn propedeuse Bachelor Academisch Lichamelijke Opvoeding besloot ik de huissleutel weer in te leveren. De charme van en heimwee naar het dorpsleven stak de kop op. Om me toch niet helemaal te ontwrichten van de stad, woon ik sinds 2013 in Oostwold - 10 km verwijderd van hartje Groningen. 

'' Een gemoedelijk dorp waar ik me op mijn gemak voel, onwijs kan genieten van de groene omgeving en de mensen. Het bevalt zo goed dat we in 2018 een huis hebben gekocht.'' 

Vlak voor de grote verhuizing van stad naar dorp was ik gedreven bezig met mijn eerstejaars portfolio - persoonlijk dossier. Ik kreeg de opdracht om op één A4 mijn ideale droombaan te omschrijven: '' Een eigen dansschool starten en deelnemen aan danswedstrijden ''. Na een gesprek met mijn begeleiders is de vonk aangegaan, heb ik me ingeschreven bij de kamer van koophandel en ben ik ''gewoon'' gestart met het volgen van diverse cursussen om mijn danskennis en ervaring te vergroten. Ondanks dat ik wist dat ik niet als gymnastiekdocent voor de klas zou komen te staan, heb ik met volle overgave en veel plezier de opleiding ALO afgerond. Alles wat ik daar heb geleerd, komt van pas in het reguleren van een eigen (dans)school.

Het dansaanbod startte in Oostwold met o.a. stijldansen, Zumba Kids, Streetdance en Zumba voor volwassenen. Al snel breidde het uit naar Oldehove, Aduard en Noordhorn. In 2016 werd de eerste wedstrijdgroep van The Dance Area omgeroepen om hun act te showen. Vanaf dat moment wilde ik de danswereld binnen The Dance Area vergroten door: 

- Vakkundige dansdocenten in te zetten;
- Gastdocenten uit te nodigen voor het geven van workshops; 
- Het organiseren van diverse publieke optredens;
- Het organiseren van een jaarlijkse eindshow voor en door onze leden in Martiniplaza. 

'' The Dance Area opgezet door een dorpeling en voor dorpelingen. Neemt niet weg dat stadsers niet welkom zijn. Iedereen is welkom! Het geeft me voldoening om anderen in beweging te zetten ter ondersteuning in ieders persoonlijke zoek-, ontdek- en groeitocht. Een oneindig waardevol leerproces! ''


- TDA - een plek waar je meer leert dan alleen dansen.