• darkblurbgMijn naam is Brenda Kuper, 29 jaar en ik ben leerkracht in het basisonderwijs en Zumba instructrice. Ik woon samen met mijn vriend Endro in ons kleine paleisje in Groningen. Wij hebben elkaar ontmoet op Bonaire, waar hij vandaan komt en ik twee jaar woonde. De passie voor muziek en dans heeft ons samengebracht en maakt ons gelukkige dans- en levenspartners.

Toen Zumba overwaaide naar Nederland en een plekje kreeg in het groepslesrooster van mijn voormalige sportschool, was de 15-jarige Brenda niet meer te stoppen. Zelfs tijdens mijn tussenjaar in Australië stond de 21-jarige, Hollandse Brenda wekelijks in de sportzaal Zumba te dansen tussen de Aussies. Toen ik in 2016 naar Bonaire emigreerde, maakte ik ook kennis met de dans- en muziekstylen bachata, salsa, merengue en kizomba. Natuurlijk was ik dankzij Zumba al bekend met de muziek en basisstappen, maar dansen met een danspartner is toch echt even anders! Danslessen, zere voeten en warme danssessies in de clubs en op het strand volgden. Toen mijn Zumba instructrice op Bonaire mij vroeg om een aantal lessen over te nemen, werd mijn wens bevestigd:
ik wil Zumba instructrice worden.

In september 2018 kon ik eindelijk de Zumba cursus volgen, aangezien ik weer in Nederland woonde. Sinds januari 2019 geef ik op verschillende locaties les en sinds september 2019 bij The Dance Area. Dit doe ik vaak samen met mijn vriend Endro, die ons met zijn mannelijke moves versterkt. Mijn lessen staan bekend als toegankelijk, actief, vrolijk en energiek. Na een les barst je van de energie! Je hoofd even leeg maken na een drukke dag, genieten van- en bewegen op Latijns-Amerikaanse muziek, lachen, de heupen losgooien, honderden calorieën verbranden en vooral veel plezier hebben met elkaar. Een sportieve HAPPY HOUR dus!