Een van de leukste dingen aan dansen is het geven van optredens. Elk jaar geven we met de dansgroepen lokale optredens in Aduard en Zuidhorn. Zo zijn we aanwezig bij Koningsdag, Kom in Zuidhorn, kerstmarkten en Sinterklaas intochten. Belangrijk is dat we met zijn allen naar het optreden toeleven. Wij zetten samen een ware show neer. Iedereen kan meedoen. Het doel van de dansoptredens is: plezier maken en de dans skills aan een groot publiek presenteren.

Het optreden tijdens het event van Kom in Zuidhorn is een gezellig en sportief gelegenheid voor alle dansers van The Dance Area. Het evenement vindt zaterdags plaats in de eerste of tweede week van oktober op het plein voor de Albert Heijn.

Dit jaar: zaterdagmiddag 9 oktober '21 van 13.00 tot 13:30. 

Ondanks dat het vrijblijvend is om hieraan deel te nemen, stimuleren we de dansers wel, omdat het super gaaf is om showervaring op te doen en de belevenis na afloop met elkaar te delen. 

We starten om 13:00 met de dansshow en aansluitend volgt er een workshop waar iedereen aan mee kan doen. 
Om 12:45 verwachten we de dansers, zodat we alvorens alles kunnen doornemen en nieuwe performers de gelegenheid krijgen om zich te acclimatiseren. We denken altijd praktisch betreft dresscode kleding en haar. Zo hebben we zelf een garderobe en vragen we basis outfits / kledingcombinaties die dansers vaak wel in de kast hebben hangen (bv. wit met spijkerstof). Klik hier voor de groepsindeling en de outfits. 

Om teleurstelling te voorkomen, attenderen we jullie erop de dansers tijdig op te geven. Daarnaast vragen we van de dansers commitment door aanwezig te zijn bij de laatste 3 lessen voorafgaand aan het optreden. Op die manier kunnen de docenten en dansers goed bezig met de positionering en de mogelijkheid om de laatste puntjes op de i te zetten.