• darkblurbg

NIEUWSBRIEF HERFST '21TDA FAMILY


Inmiddels zijn we 8 weken aan het dansen en start volgende week de herfstvakantie. In tussentijd hebben we alweer veel leuke dingen beleefd. Hoog tijd om jullie te informeren. Volgende week knijpen we er even tussen uit wegens de herfstvakantie. De reguliere lessen vervallen in de periode van maandag 18 tot zondag 24 oktober '21.  Wel bieden we een workshop aan voor de kinderen en jeugd op vrijdag 22 oktober '21 - daarover later meer. 

Verder gaan we het hebben over: 

 • Kom in zuidhorn
 • Danytha's winactie 
 • Zumba Instructor Brenda
 • Diverse weetjes: Werkwijze afmelden | DVD Dancevirus | Dancemix 18+ (NEW)


KOM IN ZUIDHORN


Afgelopen zaterdag 9 oktober '21 waren we met liefst 80 TDA-dansers aanwezig bij het Kom in Zuidhorn event op het grote plein voor de Albert Heijn. Het was echt geweldig om weer samen met de dansers toe te werken naar een publieke optreden. De sfeer tijdens de reguliere lessen bracht zowel de dansers als de docenten weer in een gefocuste modus met een flinke portie motivatie. Bij dans draait het immers grotendeels om het sociale aspect en een hoge dosis fun, energy and entertainment.

Het stralende weer in combinatie met het publiek zorgde voor een toffe kers op de taart ! 

Conclusie: we hebben de smaak weer flink te pakken en zijn al in gesprek met diverse partijen om dansers opnieuw podiumervaring te bieden. Benieuwd naar de aftermovie? Check down here. WORKSHOPSinds 2018 is The Dance Area gestart met het organiseren van diverse dansworkshops voor kinderen / jeugd vanaf
7 jaar. Het doel is om op een sportieve, gezellige en ontdekkende wijze met dans bezig te zijn !

Op vrijdagmiddag 22 oktober '21 van 15.00 tot 16.00 wordt er een workshop Commercial Hip-Hop gegeven door Dylan Cornelissee in de sporthal te Noordhorn. Dylan heeft 10 jaar gestudeerd aan dansacademie Lucia Marthas: de vooropleiding, mbo en Hbo. Hij danst al sinds zijn 8ste en doet niets liever. In zijn lessen wordt er veel aandacht besteed aan kracht en uitstraling.

Op dit moment danst hij samen met Denies mee met de 50-urige dansmarathon op SBS6 - tot zaterdagavond 10 uur live te volgen. 

Wedstrijddansers hebben vrij toegang - vormt een onderdeel van het abonnement. Voor niet wedstrijddansers (recreanten) bedragen de kosten € 7,50 en niet leden €10,00 - gelieve gepast bij de deur betalen. 

Commerciële Hip-Hop wordt veelal afgespeeld vanaf de televisie en de radio - bijvoorbeeld artiesten als: Eminem, Drake, Lil Wayne, Cardi B, Nicki Minaj en nog veel meer. Het heeft meestal een beat die mensen gelijk raakt en die in de mensen hun hoofd achterblijft. Voor dansers is de muziek vaak bekend en dat maakt het dansen in veel gevallen een stuk makkelijker.

Vooraf aanmelden is verplicht en kan tot woensdag 20 oktober '21 per mail o.v.v. naam en leeftijd. Wedstrijddansers kunnen zich aanmelden middels de groepsapp. Het is niet toegestaan om als ouder te kijken. Om de nieuwsgierigheid tegemoet te komen, plaatsen we na afloop op onze Social Media kanalen een Aftermovie 😉.

*LET OP: Alleen bij voldoende animo gaat de workshop door. Meld je op tijd aan. WIN 2 TICKETS VOOR DE EXCLUSIVE RELEASE PARTY VAN DANYTHA


De afgelopen maanden heeft Danytha Postma flink wat voeten in de aarde gezet. Naast lesgeven en coachen is ze volop bezig met haar muziek carrière. In september '21 bracht ze haar singel P = F / A | In Me Zone uit. En op 8 oktober volgde haar tweede singel: Chaoss - inclusief met een videoclip.

Het mooie is dat Danytha met haar muziek mensen wil inspireren met het jasje van Hip-Hop eromheen. Ze schrijft opgedane ervaringen - zowel negatief als positief - op papier en bedenkt vervolgens hoe ze het kan omzetten naar een ware raptekst. 


Voor jonge kinderen kan de videoclip shockerend / gewaagd zijn, omdat Danytha een kwetsbare rol tot zich neemt en daarmee een andere kant van haarzelf laat zien. Ze benadrukt in de videoclip dat ze angsten heeft ervaren doordat ze over haar grenzen is gegaan. Ze heeft hard gewerkt om naar haar angsten te durven kijken waardoor ze haar grenzen nu kent. Door te praten, regeert angst volgens haar niet meer. #overwinning 

Op donderdagavond 28 oktober '21 treedt Danytha op in Pand 17 / Club 17 te Assen.
Ze wil alle TDA dansers de mogelijkheid geven om 2 tickets te winnen voor de exclusive release party. 

Om te kunnen winnen, moet je als danser (solo) of als duo het volgende doen: 

 • STAP 1: Kies 1 van de 2 singles uit om op te dansen (P =F / A of Chaoss
 • STAP 2: Maak een dansvideo van minimaal 15 seconden tot maximaal 1 minuut waarin je jouw creativiteit laat zien
 • STAP 3: Post het op TikTok, Instagram, Facebook en / of YouTube en tag Danytha Postma. Heb je geen Social Media account of kom je er niet uit? Stuur dan de video per WeTransfer door naar: danytha@live.nl. 

Meedoen kan tot zondag 24 oktober '21. Op maandag 25 oktober '21 worden de winnaars bekend gemaakt.ZUMBA INSTRUCTRICE BRENDA - LAATSTE LOODJESPuf puf puf ...
Zumba instructor Brenda zit inmiddels in haar laatste zwangerschapsweek #number40 Op donderdag 16 oktober '21 is ze officieel uitgerekend maar ze vermoedt dat baby girl nog even op zich laat wachten. De theorie is nu gebaseerd op de 21-trend die in de familie heerst. Meerdere familieleden zijn op de 21ste jarig waaronder Brenda zelf: 21 december '21. Dus ja - ergens logisch dat die trend doorzet. We gaan het zien. Voor nu kiest baby girl lekker voor mama's warme buik #begrijpelijk


WEETJES • Werkwijze afmelden
  Via deze weg willen we jullie laten weten dat we graag een afmelding ontvangen bij afwezigheid dansles. Dit kan via de WhatsApp bij de desbetreffende docent of middels de groepsapp (indien aanwezig).

  Danytha: 06 38 180 666
  Angela: 06 83 108 513 

  We zullen niet altijd in de gelegenheid zijn om te reageren maar stellen het afmelden zeer op prijs. #bigthanks

 • DVD Dancevirus
  Afgelopen week hebben we bij de dansers aangegeven dat het nog mogelijk is om de DVD van de online dansshow Dancevirus te bestellen tot maandag 15 november '21 per mail o.v.v. voor- en achternaam. Leuk als verrassing voor Sinterklaas of Kerst. De kosten bedragen €10,00. Gelieve gepast betalen voorafgaand aan of na afloop van de les bij de desbetreffende docent. 
  Voor een impressie van de dansshow / de DVD - bekijk hier de teaser. 

 • Dancemix 18+
  Voor de zomervakantie zijn we gestart met het geven van danslessen aan volwassenen. De Dance Mix lessen vinden wekelijks (m.u.v. vakantie - en feestdagen) plaats op de maandagavond van 19.30 tot 20.30 in Noordhorn. Klik hier voor meer informatie en / of meld je direct aan voor een proefles. 

FIJNE HERFSTVAKANTIE !

 • TEAM THE DANCE AREA