• darkblurbg

NIEUW DANSSEIZOEN 21 / 22TDA Family,
 
YES! Het aftellen kan beginnen. De zomervakantie is bijna ten einde. Hopelijk zijn jullie allemaal goed uitgerust voor het nieuwe seizoen. Wij hebben in ieder geval de balans van YIN-YANG gevonden en kunnen er weer een vol dansjaar tegenaan!

Hoog tijd om jullie te informeren over het lesrooster, de inschrijving voor de open auditie, spelregels COVID19, toffe weetjes voor het komend seizoen en hoe jullie de DVD van de eindshow Dancevirus kunnen bestellen.   


GROEPSINDELING

Zoals ieder jaar stromen er dansers door naar een andere leeftijdsgroep.
De leeftijdsgroepen die wij op dit moment hanteren zijn: 
 

 • 4 tot 6 jaar
 • 7 tot 9 jaar
 • 10 tot 12 jaar
 • 13 +


In principe hebben we twee momenten in het seizoen dat dansers kunnen doorstromen:

>  Na de zomervakantie
>  Na de kerstvakantie 

Vb. Stel uw zoon / dochter zat het afgelopen seizoen in de leeftijdsgroep 7 tot 9 jaar en wordt dit jaar 10 jaar. Hij / zij mag dan met ingang vanaf volgende week aansluiten bij de leeftijdsgroep 10 tot 12 jaar. Wordt uw zoon / dochter in 2022 voor de zomervakantie 10 jaar - dan danst hij / zij tot aan de kerstvakantie  met de leeftijdsgroep van 7 tot 9 jaar mee. 

NB. Voor dansers die nieuw zijn of dansers die door de coronamaatregelen vorig seizoen van groep zijn veranderd, neem bij twijfel contact met ons op. Dan kunnen we in overleg kijken wat het beste is om te doen betreft in- of doorstroom. 


LESROOSTER


Het afgelopen seizoen hebben we mede door de coronacrisis danslessen van het lesrooster moeten schrappen en bepaalde leeftijdsgroepen werden samengevoegd. Laten we hopen dat we het komende seizoen zorgeloos kunnen dansen en deze maatregelen niet opnieuw hoeven te nemen. 

We hebben ons best gedaan om de lestijden voor de Voortgezet Onderwijs groepen ten opzichte van het vorig seizoen later in te roosteren in verband met de schooltijden. De 13-plussers die normaliter in Aduard en Oldehove dansen, kunnen aansluiten bij de 13+ lessen op de maandag- of dinsdagavond in Noordhorn. 

Klik hier voor de meest actuele rooster van The Dance Area.
Op enkele uitzonderingen na houden alle groepen dezelfde startdatum: 


> Alle danslessen waarbij nieuw staat vermeld, gaan (pas) bij voldoende animo officieel van start.
Aanmelden kan door een proeflesaanvraag via onze website
> Alle reguliere lessen - inclusief open selectie - starten met ingang van maandag 23 augustus 2021. 
> Alle wedstrijdgroepen starten vanaf dinsdag 14 en woensdag 15 september '21. 


- You better check twice


OPEN AUDITIE


Ook dit jaar organiseren we weer een open auditie voor kinderen en jeugd in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Opgeven kan tot woensdag 1 september 2021. De auditie staat onder voorbehoud gepland op zaterdagmiddag 4 en 11 september 2021 te Noordhorn.

Tijdschema:

 • 13:30 - 14:15 |     06 t/m 09 jaar
 • 14:30 - 15:15 |     10 t/m 12 jaar
 • 15:30 - 16:30 |     13+

We organiseren de auditie om talentontwikkeling te stimuleren. Daarnaast willen we huidige wedstrijddansers en coaches de gelegenheid te geven om opnieuw te kijken naar hun vaardigheden en ambities. 

Klik hier voor meer informatie! 


SPELREGELS COVID19

In het kort de spelregels met betrekking tot COVID19:

Iedereen mag weer binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. En onder voorwaarden is ook publiek bij die wedstrijden toegestaan. 

 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal sportcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouders wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers. 
 • Kleedruimtes, toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn open.

De basisregels zijn: 

 • Was vaak en goed je handen
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Schud geen handen
 • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten)
 • Draag een mondkapje waar dat verplicht is
 • Klachten? Blijf thuis en laat je testen

WEETJES


VASTE LOCATIE

Sinds juni '21 zijn we bezig met het regelen van een vaste locatie voor The Dance Area in het centrum van Zuidhorn. Het vergt één en ander papierwerk, omdat onze dansschool in eerste instantie niet past binnen het bestemmingsplan. Echter is de gemeente positief en krijgen we ruimte om ons plan te presenteren. Zodra we meer weten, stellen we jullie op de hoogte. #excited

ZWANGERSCHAPSVERLOF
ZUMBA INSTRUCTRICE BRENDA 

Nog heel even en dan gaat onze fanatieke en energieke Zumba Instructrice Brenda met zwangerschapsverlof. In de maand augustus '21 is ze nog van de partij en vanaf september zal ik de lessen tijdelijk overnemen. 

DANCE MIX 25+ 

Voor de zomervakantie zijn we gestart met het geven van danslessen aan volwassenen. Om de lessen voort te zetten, zijn we op zoek naar meer dansliefhebbers. De Dance Mix lessen starten bij voldoende animo vanaf 13 september en vinden wekelijks (m.u.v. vakantie - en feestdagen) plaats op de maandagavond van 19.30 tot 20.30 in Noordhorn. Klik hier voor meer informatie en meld je aan voor een proefles. 


DVD DANCEVIRUS

De online showeditie van Dancevirus krijgt een bijzondere plek in ons archief. Een toffe herinnering en heerlijk om zo nu en dan terug te kijken. Voor degenen die het avontuur voor altijd willen herbeleven, hebben we goed nieuws. We laten een professionele DVD maken.  Bestellen kan tot zaterdag 4 september 2021 door een mail te sturen naar info@thedancearea.nl. De kosten bedragen €10,00 Gelieve gepast betalen voorafgaand aan of na afloop van de les bij de desbetreffende docent. 

Voor een impressie van de dansshow / de DVD - bekijk hier de teaser. 


LET'S GO!

We kijken uit naar volgende week ! 
Op naar een jaar vol dansen, gezelligheid en entertainment. 


Angela, Danytha en Brenda