• darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

 


AUDITIES

The Dance Area opent komend seizoen haar auditiedeuren voor iedereen die interesse heeft voor wedstrijddans - dus ook niet-leden. We organiseren de audities om talentontwikkeling te stimuleren. Daarnaast willen we huidige wedstrijddansers en coaches de gelegenheid te geven om opnieuw te kijken naar hun vaardigheden en ambities. De audities vinden dit jaar plaats op zaterdag 10 en 17 september 2022 te Noordhorn:

> 13:30 - 14:15 | 06 t/m 09 jaar 
> 14:30 - 15:15 | 10 t/m 12 jaar 
> 15:30 - 16:30 | 13+ 

Ben jij tussen de 6 en 18 jaar en lijkt het jou leuk om onderdeel uit te maken van een wedstrijdcrew?

Meld je hier aan en dan zien we jou graag ! :) 


> Samenstelling wedstrijdcrews 

Ieder seizoen vinden er wijzigingen plaats betreft crewsamenstelling. De een kiest ervoor om te stoppen, de ander stroomt door of wijzigt zijn / haar ambitie binnen het wedstrijddansen. In zulke gevallen voegen we nieuw danstalent binnen de huidige wedstrijdcrews toe. Ook kan er vanuit de coach wijzigingen plaatsvinden in het kader van groepsdynamiek, thema act of dansstijlen. Positieve energie is de basis om met elke verandering om te kunnen gaan.


> Wedstrijdpakket 


Wedstrijddansers staan voor uitdaging en hebben de ambitie om beter te willen worden op eigen niveau. Vandaar dat we diverse wedstrijdpakketten hebben samengesteld. Het doel is om inzicht te geven over welke verschillen er zijn als we kijken naar dansniveau in combinatie met ambities. Zo kunnen we dansers een pakket bieden dat passend is bij hun ontwikkelproces: 

 • Pakket 1 - Wedstrijdrecreatie
  3-5 regionale wedstrijden

  Traint minimaal 1 uur per week 
  2 optredens waarvan 1 eindshow 
  Onbeperkt danslessen en workshops


 • Pakket 2 - Wedstrijdrecreatie +
  3-5 regionale wedstrijden
  Traint minimaal 2 uur per week 
  3 optredens waarvan 1 eindshow
  Onbeperkt danslessen en workshops


 • Pakket 3 - Wedstrijdselectie 
  5-7 regionale wedstrijden
  Traint minimaal 3 uur per week 
  3 optredens waarvan 1 eindshow 
  Onbeperkt danslessen en workshops 


> Selectiewijze auditie 2022 - 2023

De audities zijn verspreid over twee dagen en delen we in op basis van leeftijd: 6-9 jr., 10-12 jr. en 13+. Dag 1 start met het aanleren van een (nieuwe) choreografie dat gegeven wordt door een van onze docenten. Naast het aanleren van een choreografie gaan we over tot het onderdeel: freestyle. Zelf improviseren klinkt spannend maar wees gerust - de docenten geven tips en tricks. Bij beide onderdelen letten we op: attitude, inleving, uitstraling, techniek, leersnelheid en het eigen maken van een choreografie. Na afloop krijg je de opdracht om thuis aan de slag te gaan met het oefenen van de choreografie. Tijdens dag 2 dans je de (oude) choreografie van dag 1 - dit om te zien hoe je je hebt ingezet om de choreografie eigen te maken - en biedt de docent een tweede choreografie aan met een hogere moeilijkheidsgraad. 

De uitslag wordt binnen twee dagen per mail bekend gemaakt. Ben je geselecteerd? Dan volgt er een uitnodiging om deel te nemen aan de door ons toegewezen wedstrijdcrew. 

Hou er rekening mee dat niet iedereen geselecteerd wordt. Ondanks de teleurstelling mogen de dansers trots zijn op hun durf en inzet. Ze zijn een ervaring rijker, hebben kennis over hoe een auditie verloopt en kunnen aan de slag met oefenen in de lessen en thuis. Als het dit jaar niet lukt, probeer het de volgende keer weer!

> Open selectie

Open selectie is voor TDA'S hoogste wedstrijdcrew (verplichte tweede training) en voor recreatieve wedstrijddansers die de ambitie hebben en toezegging van TDA krijgen om daaraan deel te nemen. Door mee te trainen en deel te nemen aan gezamenlijke optredens (bv. Kom in Zuidhorn) doen deelnemers uit de wedstrijd recreatie + groep ervaring op met moeilijkere choreografieën en mogen ze bij voldoende talent doorstromen naar wedstrijd selectie. Gedurende de auditie is er ruimte voor wedstrijddansers om aan te geven dat ze in aanmerking willen komen voor de open selectie. 


> Audities zijn besloten

Het is publiekelijk niet toegestaan om te kijken tijdens de audities.
We stellen de focus van de coaches en dansers voorop.